En jaktvilla

Husägarna var nöjda med både plats och utsikt som huset hade. Det var bara interiören som de var missnöjda med. Det var början till den stora förändringen.

Vid någon tidpunkt förstod husägarna att de ville ändra något i sitt hus för att det skulle passa till landskapet omkring och stämma med ägarnas koncept av den ideala villan och deras sätt att leva förstås… Kort sagt, det var nödvändigt att interiören skulle tillämpas i en logisk lösning och säregna stildetaljer. Det var då de bestämde sig för att anlita arkitekten Vsevolod Sosenkin. “För det första löste vi frågan om omstruktureringen av lokalerna och gjorde det som var möjligt för att genomföra allt med hänsyn till villkoren, minns han. Vi gjorde rummen större. Till exempel, vi byggde ut matrummet (som hade utformats som ett litet rum från början). För det andra bytte vi ut en del av fönstren till inglasade fasadkonstruktioner för att maximera utsikten. För det tredje, genomförde vi huvudkonceptet som interiören hade.“

Resultaten brukar beskriva bäst vilket koncept som helst. Det blev en elegant och rik interiör med oväntade konstnärliga beslut utan tråkiga detaljer. Till exempel, en öppenspis som är utsmyckad med imponerande sniderier i italiensk renässansstil. Eller golvet som har stora polerade marmorplattor som golvbeläggning. Egentligen både det ena och det andra elementet borde inte passa till stockväggarna men det gör de! Detta är den första upptäckten som man gör under de första stunderna av vistelsen i huset. Den andra upptäckten är att stilen av den italienska villan kan framgångsrikt kombineras med stilen av alpinstuga. Och den tredje viktigaste upptäckten är att jakttemat i samspel med dessa stilar inte låter banalt.

Jakttemat i den här interiören är inte bara en påhittad interiördetalj utan ett livligt och aktuellt ämne i det här hemmet. Jakten är en allvarlig fritidssysselsättning som familjehuvudet har. Älghuvud prydda med vackra “älgkronor” är jakttroféer som är de mest anmärkningsvärda inredningsaccenter. En björnpäls på golvet i vardagsrummet kompletterar jakttemat likaså chimärskulpturer snidade på öppenspisen.

Man skulle tro att inredningen är överbelastad med detaljer om inte de stora fönstren från golv till tak, där man njuter av landskapet utanför Moskva. Speciellt vackra vyer öppnar sig genom alla inglasade väggar i vattenpoolsrummet som sammansmälter med naturmiljön omkring. Projektägaren mindes att han föreslog att dekorera rummet med mer teatraliska detaljer, t.ex. att bygga en stiliserad båt med växter omkring på ”stranden”. Men senare bestämde han och kunden att stanna vid den neutrala lösningen. Fritidsrummet vid poolen är inrett i en orientalisk stil. Detta är som en avslutningsaccent på inredningshistorien på den första våningen, d.v.s. det är levande och rika dekorationer som dominerar. Rummen på den andra våningen (tre sovrum med privata badrum) är inredda i “mjukare stil” som är mycket närmare den franska Provence-stilen. Och detta är ytterligare en rolig och konstnärligt balanserad kontrast av denna inredning.

Projektägaren Vsevolod Sosenkin:
“När vi skapade interiören ville vi inte skapa någon stil i en form. Snarare tvärtom, vi ville att olika rum skulle se olika ut. Enligt min uppfattning var detta den bästa lösningen för den här villan och för den här familjen. Det finns enormt mycket hantverk i villan som var tillverkade efter projektägarens skisser. Jag skulle vilja peka ut ett annat moment och det är förtroendet av både uppdragsgivaren och arkitekten som gjorde möjligt att utveckla interiören.”

Källa: www.salon.ru