En villa i förorten med skandinavisk inredning

  • Aktualijos
  • En villa i förorten med skandinavisk inredning

Villan ligger i förorten av Oslo och är ett typiskt exempel på skandinavisk inredning med dominerande naturfärger och trätexturen.

Huset tillhör en modedesigner och hennes familj. Heminredningen skapade hon själv. “När man designar kläder lägger man en särskild uppmärksamhet till tygtextur och färg, säger hon. När man skapar interiören verkar det gälla samma regler. Se så här, jag har ett färdigbyggt hus framför mig och alla arkitektoniska lösningar är klara. Men hemmet saknar husatmosfär som sådan. Detta är en välkonstruerad tom byggnad som behöver en husanda.” Så designern bestämde sig för att skapa den genom texturval.

“Jag hade tur. Vårt hus är byggt efter ett typprojekt som företaget HONKA erbjuder. Detta är deras senaste verk – modellen Honka Rock, berättar formgivaren. Vi har valt denna modell främst på grund av dess ”texturegenskaper”. Huset är byggt av laminerade stockar (i massivträ) som har sammetslen slät yta. I själva verket tänkte jag inte dölja träskönheten, däremot ville jag betona trästrukturen, kommenterar designern. För att uppnå detta måste man noga tänka på färgvalet.

Till den mjuka ljusbruna färgen på stockväggarna valde vi antracitsvart färg till golvet vilket skapade en dramatisk effekt. För att göra denna kontrast ännu starkare valde vi mjuka ljusa färger för textilier. Medan möblerna fick däremot mest levande glada färger. Det är här jag hade nytta av min kompetens som modeskapare, säger värdinnan. Jag tänkte att om den gråbeige färgen dominerade i interiören skulle vi snart bli trötta på den, trots att den färgpaletten är trendig för närvarande. Detta ledde till möbler klädda med färgglada tyg i spektakulära mönster”. Sådana färgglada möbler står i alla gemensamma utrymmen. Interiören i sovrummet blev dock påverkad av de monokroniska modetrenderna. ”Yrkespåverkad – det går inte att undvika detta”, skrattar värdinnan.

Källa: www.salon.ru

Publicerat i kategorin: Husinteriör, Timmerhusteknologi

Beviljade märken: ,