Timmerhus

‘11 kovo 21 d.

Är timmerhus verkligen osäkra ur brandsäkerhetssynpunkt?

Trähus har inte försvunnit i samband med uppkomst av nya byggmaterial och på senare år har de blivit allt populärare. Dock, till skillnad från ett stenhus, kräver ett trähus underhåll. En av de viktigaste aspekterna när det gäller timmerhus är säkerheten. Vad bör man uppmärksamma när man bygger ett timmerhus? Vilka brandsäkerhets normer som gäller, vilka myter finns det om ett timmerhus? Dessa frågor ställer vi till Egidijus Norvaiša som är VD på företaget Dolena och styrelseledamot på Riksföreningen för trähustillverkare i Litauen.

Publicerat i kategorin: Egenskap av timmerhus, Timmerhusteknologi

‘11 kovo 21 d.

Minimalism i ett timmerhus

Ett hus där hela väggen mot trädgården är av glas. Du står i kylan utanför och ser hur elden i kaminen “slickar” veden och en kopp varmt kaffe står på bordet och väntar på dig. Du tror dig höra veden spraka, känna lukten av rök blandad med doften av kaffet … Det är precis vad arkitekten har tänkt sig.

Publicerat i kategorin: Husinteriör, Timmerhusteknologi

‘11 vasario 28 d.

Det viktigaste om konstruktionen av ett timmerhus

1800-talets historiefakta vittnar om mycket duktiga snickare i Litauen. De förbättrade sina byggkunskaper genom att ta över gamla traditioner att bygga trähus från generation till generation. Timringstekniken utvecklades genom egen och grannländernas erfarenhet.

Publicerat i kategorin: Egenskap av timmerhus, Timmerhusteknologi