Trästugor

‘11 kovo 21 d.

Minimalism i ett timmerhus

Ett hus där hela väggen mot trädgården är av glas. Du står i kylan utanför och ser hur elden i kaminen “slickar” veden och en kopp varmt kaffe står på bordet och väntar på dig. Du tror dig höra veden spraka, känna lukten av rök blandad med doften av kaffet … Det är precis vad arkitekten har tänkt sig.

Publicerat i kategorin: Husinteriör, Timmerhusteknologi

‘11 kovo 09 d.

Interiören i naturmaterial

Av alla konstgjorda material som mänskligheten har uppfunnit är det fortfarande det materialet som naturen ger oss som är mest pålitligt. Trä, natursten och glas i inredning är innovationsarbete av arkitekten Sergej Jerofejev från S:t Petersburg.

Kunderna köpte ett timmerhus i ett av de stadsnära samhällena runt S:t Petersburg. De anlitade arkitekten Sergej Jerofejev för designutvecklingsarbete. Arkitekten hade designat kundernas lägenhet i staden därför var de övertygade om att resultatet skulle bli lika bra denna gång också. Enligt Sergej, var kunderna förmögna människor med hög status och han visste att den för mycket extravaganta, “kryddiga” och även trendiga interiören inte skulle passa i detta fall. Det borde vara en omodern, lugn, lite klassisk och felfri heminredning med naturmaterial.