Elementhus med trästomme

 • Trähus
 • Elementhus med trästomme

Varför är det värt att välja elementhus?

Den snabbaste lösningen för dem som söker bostad

Ett elementhus tillverkas och monteras på knappt ett par månader och hela byggprocessen tar inte mer än en säsong.

Hållbart alternativ

En långvarig lösning. Eftersom vi bara använder material av högsta kvalitet och de modernaste teknologierna kan vi försäkra er att ett elementhus kommer att tjäna er livet ut.

En ekonomisk bostad av ekologiska material

I bygget av elementhus använder vi bara naturella material som inte skadar miljön eller de boende. Om du letar efter en både ekologisk och ekonomisk variant, föreslår vi att välja ett passivt hus: elementhus av denna typ har en minimal energiförlust. Det betyder en mera harmonisk relation till naturen och ytterst små bränsleutgifter.

Karkasiniai namai

Varför är det värt att välja elementhus?

 • Först och främst är det en kort byggperiod, små kostnader och en hel del sparad tid.
 • Elementhus är en av de mest flexibla konstruktionslösningar när man ritar upp planlösning och planerar inre och yttre beklädnad. Trots att elementhus byggs av material som är vänliga mot Din hälsa och natur, har de inte de egenskaper som är typiska för timmerhus.

Vad elementhus är bra för?

 • Som bostadshus;
 • Som sommarstugor;
 • Som kolonilott- eller trädgårdsstugor;
 • Tillbyggnader;
 • Utehus av olika hushållsändamål;
 • Lusthus;
 • Campingshus;
 • Byggnader på gårdar av landsbygdsturism;
 • Administrativa byggnader.

Hustyper

Vad är ett passivt hus?

Passiva hus kallas ofta för framtidsbostad. Vi använder de nyaste teknologierna och tätar husväggarna så att värmeomloppssystemet har minimal kontakt med utemiljön. Därmed är även energiförlusterna minimala. Om ett passivt hus är byggt ordentligt har man särskilt låga värmekostnader. Man förbrukar avsevärt mindre bränsle och därmed minskar även husets CO2 utsläpp i atmosfären. Naturresurser, nödvändiga för husets uppvärmning, brukas mer rationellt. Passiva hus i Litauen är fortfarande en nyhet men deras popularitet i Västeuropa stiger. Vi har tillverkat fler passiva hus för den internationella marknaden och kan ge utförliga råd om byggspecifikationer av dessa hus. Vi kan även föreslå treglasfönster med mycket täta karmar som är en nödvändig del av passiva hus.

Produktionsteknologi av elementhus

Elementhus byggs av fabrikstillverkade väggelement med inner- och ytterbeklädnad. Innan man börjar tillverka väggelement förbereder man detaljerade ritningar. Ytterväggselement tillverkas med ytterbeklädnad, vindisolering, värmeisolering, ventilations-, dörr- och fönsteröppningar med karmar. Även innerväggselement kan tillverkas med beklädnad enligt kundens önskemål. Färdiga väggelement transporteras till byggstället och monteras på grunden på i genomsnitt tre dagar. Husbygget går avsevärt snabbare tack vare den enkla monteringen av elementen, fönster och dörrar, och därför kan man undvika att eventuell nederbörd skadar konstruktionens kvalitet.

Genomförda projekt av denna typ

Kundrespons

Jag vill säga att vi verkligen är nöjda med material- och arbetskvalitet samt servicen. Varje stock ligger helt perfekt. Allt tillverkades enligt norska standarder och traditioner. Det fanns ingenting som skulle behöva ändras eller rättas.

Øystein Solberg, Norge

Har du frågor om trähus?

Kontakta oss och vi kommer att svara på alla dina frågor.

!  Felaktigt ifyllda fält

Formuläret har skickats

Kontakta