Interiör av trä- och timmerhus

  • Interiör

Man kan ofta höra åsikter om att timmerhus ger intryck av ”lantlighet” och att i bästa fall passar de som fritidshus, sommarstuga eller jaktstuga. Man påstår att det bara är äventyrälskare som kan bo i ett timmerhus hela tiden. På Dolena har vi tillverkat timmerhus för olika ändamål i många år nu och vi kämpar mot en sådan uppfattning eftersom interiör beror på de boendes fantasi och förmågan att utnyttja alla möjligheter som ett sådant hus ger.

Några tips om hur man inreder interiör i ett timmerhus:

  • Timmerhus ger många unika designmöjligheter men de passar föga för moderna eller minimalistiska interiörer. Om ni vill ha ett hus just av sådan stil borde ni välja ett elementhus eller produktlinje Living.
  • Handbearbetade stockar begränsar mer interiörmöjligheter än de maskinbearbetade. De sistnämnda är jämnare, av samma mått, de är exakt liksidigt sågade och därför upplever man inte samma nära naturkänsla som det är i fallet med handbearbetade stockar.
  • Under årens lopp mörknar det naturella virket lite grann. Furu får en ljus brungul nyans, gran blir ljust gulaktig. Färgen kan även påverkas av impregneringsmedel, bearbetningssätt och andra faktorer.
  • Träväggar behöver inte bara passa ihop med andra naturella material – sten, naturellt tyg eller metall. En del av väggen kan täckas med panel, den kan målas eller dekoreras på annat sätt i syfte att skapa en mysig hemmiljö.
  • Precis som i vilket hus som helst som man bygger är det mycket viktigt att planera ljuskällor. Eftersom väggarna har benägenhet att mörkna lite med tiden, fundera noga på vilket tak, golv, fönster, öppna spisar och andra interiörelement ni ska ha, vilka av dem sprider ljus eller återspeglar det.
  • Det behöver inte vara bara möbler av ”lantlig stil”. Experimentera fritt – numera finns det ett otroligt stort urval av möbler.
  • Väggarna i ett timmerhus skapar en säregen miljö men förblir av neutral färg. Genom att kombinera med andra neutrala färger kan ni skapa en mysig och lugn atmosfär där det blir skönt att vila. Miljön kan livas upp med unika detaljer i klara färger och timmerväggarna kommer att uttrycka deras säregenhet och individualitet.
  • Höga tak i timmerhus, precis som i vilka andra lokaler som helst, skapar ett rymdsintryck. Högre tak är ett av sätten att undvika ”lantlig“ miljö.
  • I ett timmerhus kan man med alla fördel inreda alla moderna bekvämligheter, badrum, kök och de nyaste teknologierna. För att dölja moderna teknologier, integrera dem i möbler eller flytta dem från ställen där man vistas oftast.

Mer tips om interiörlösningar i trähus kan ni hitta under rubriken Aktuellt.

Du hittar fler nya husprojekt på webbplatsen https://www.plateliuezeras.lt/

Interiörexempel i trähus

Aktuellt

‘21 balandžio 02 d.

DK KRISTINA

Kundrespons

Jag vill säga att vi verkligen är nöjda med material- och arbetskvalitet samt servicen. Varje stock ligger helt perfekt. Allt tillverkades enligt norska standarder och traditioner. Det fanns ingenting som skulle behöva ändras eller rättas.

Øystein Solberg, Norge

Era snickare är mycket flitiga. De försökte verkligen uppfylla alla våra önskemål under de 4 veckor då de monterade hus åt oss. Framför allt vill jag tacka era försäljare som var mycket vänliga och alltid villiga att hjälpa. Arbeta med dem är ett rent nöje. Jag rekommenderar Dolena UAB till alla som letar efter ett timmerhus i en hög kvalitet och till ett rimligt pris.

Elin Orrhaugen, Bio Pluss AS

Har du frågor om trähus?

Kontakta oss och vi kommer att svara på alla dina frågor.

!  Felaktigt ifyllda fält

Formuläret har skickats

Kontakta