Timmerhus av handbearbetade stockar

  • Trähus
  • Timmerhus av handbearbetade stockar

Varför är det värt att välja ett timmerhus av handbearbetade stockar?

Virket av högsta kvalitet:

För handbearbetade stockar används virke av högsta kvalitet. Det väljs ut enligt specifika krav. På det sättet minskar möjligheten att virket ska vrida sig eller spricka. Under husbygget handplockas varenda stock, den bearbetas, torkas och anpassas.

Ett unikt hantverk:

Färdiga handbilade timmerstommar till hus

Rankomis apdoroto rąstinio namo kampasHandbearbetade timmerväggar behåller den naturliga skönheten som är unik för varje stock. När man tillverkar och monterar ett timmerhus, använder man sågade stockar av samma tjocklek men höjden på dem kan variera och den anpassas till över- och underliggande detaljer med guldsmedsprecision, så stocken passar bara på den utvalda platsen.

Man kan upptäcka alla fördelar av timmerhus:

Timmerhus av handbearbetade stockar byggs av 150-200mm stockar som tillsammans skapar en stor träenhet. Just ett sådant hus visar bäst upp alla fördelar av en timmerbyggnad: husväggar andas och ventilerar lokalerna på ett naturligt sätt, man behåller en stabil relativ fuktighetsnivå och det uppstår inga statiska spänningar. Träenheten byggd av naturellt byggmaterial utsöndrar inga kemiska ämnen ut i bostadsmiljön.

Rankomis apdoroti mediniai namai

Hur särskiljer sig en tillverkningsprocess av handbyggda timmerhus?

Vi tillverkar timmerhus enligt den tidsbeprövade skandinaviska teknologin. Bygget av ditt hus börjar med urvalet av virke av högsta kvalitet – vi använder mogen skog (träden är 70-100 år gamla). De sågas enligt FSC certifikatet (Forest Stewardship Council) och handplockar noggrannt varenda stock. Stockarna sågas för hand från två sidor så att väggarna håller samma tjocklek – från 150 till 200 mm – och sedan barkas de. Stockar bearbetade på det viset behåller sina unika mått – man jämnar bara till sidorna men stocken får behålla sin naturliga höjd såsom den skapades av naturen.

Sedan torkas stockarna i en torkanläggning till genomsnittlig fuktighetsnivå på 18 procent. Torkningsprocessen regleras strickt. Stockarna hyvlas och slipas på fabriken och förbereds för husbygget. Huset monteras på vår fabrik. Varje stock anpassas individuellt till de andra så att detaljerna passar exakt på plats. Under tillverkningsprocessen av timmerhus kan vi skära ut alla nödvändiga uttag för elektricitet, rör och andra installationer enligt en bekräftad ritning. Inredningsdetaljer såsom fönster, dörrar, verandor och terrasser kan också tillverkas på vår fabrik.

Genomförda projekt av denna typ

Kundrespons

Era snickare är mycket flitiga. De försökte verkligen uppfylla alla våra önskemål under de 4 veckor då de monterade hus åt oss. Framför allt vill jag tacka era försäljare som var mycket vänliga och alltid villiga att hjälpa. Arbeta med dem är ett rent nöje. Jag rekommenderar Dolena UAB till alla som letar efter ett timmerhus i en hög kvalitet och till ett rimligt pris.

Elin Orrhaugen, Bio Pluss AS

Har du frågor om trähus?

Kontakta oss och vi kommer att svara på alla dina frågor.

!  Felaktigt ifyllda fält

Formuläret har skickats

Kontakta