Timmerhus av maskinbearbetade stockar

 • Trähus
 • Timmerhus av maskinbearbetade stockar

Varför är det värt att välja timmerhus av maskinbearbetade stockar?

Mašininio apdirbimo rąstinio namo kampasDetaljerna är anpassade till varandra med precis noggrannhet

När man bearbetar stockar för hand är man mån om att bevara varje stocks säregenhet. När man föredrar att bearbeta stockar maskinellt siktar man på att såga stockarna så jämnt och liksidigt som möjligt. På det sättet får man en helt annan effekt: timmerhuset ser särskilt prydligt och mer ”civiliserat“ ut, det passar bättre ihop med modern interiör.

Ett brett urval av värmeisolering

Tjockleken på maskinbearbetade stockar är upp till 140 mm, därför rekommenderar man en extra värmeisolering när man bygger bostadshus. Vi föreslår olika tekniska lösningar för väggstrukturer. Du kan välja den lösning som bäst passar dina behov beroende på timmerhusets funktion.

Obegränsat rum för fantasi

Ett timmerhus av maskinbearbetade stockar ger en möjlighet att välja hur husets exteriör och interiör ska se ut eftersom man kan täcka stockarna både invändigt och utvändigt. Du kan alltså få ditt drömhus utan att förlora de fördelar som ett timmerhus har.

Mašininio apdirbimo mediniai namai

Vad maskinbearbetade stockar lämpar sig bäst till?

 • Produktlinje Garden: utan extra värmeisolering.
  Maskinbearbetade stockar utan extra värmeisolering är ett utmärkt val för ett timmerhus som kolonilotts- eller trädgårdsstuga, sommarstuga, jaktstuga, lusthus och andra byggnader för icke ständigt boende. Jämfört med de handbearbetade är maskinbearbetade stockar och hus billigare.
 • Produktlinje Residence, produktlinje Living: med invändig eller utvändig värmeisolering.
  Timmerhus av maskinbearbetade stockar kan man värma inifrån eller utifrån. Då bygger man en trästomme mot ytter- eller innerväggen och på den fäster man en ytter- eller innerväggsskiva med beklädnad. Mellanrummet mellan skivan och timmerväggen fylls med isoleringsmaterial. Ett timmerhus isolerat på det sättet motsvarar alla krav på energivärde på bostadshus. Därför kan det brukas som byggnad för ständigt boende eller för vilka andra ändamål som helst. I sådana hus har man möjlighet att ständigt förnya sin bostad genom att byta interiör- eller exteriörmaterial.
 • Produktlinje Double: Dubbel timmervägg med ett isoleringsmellanrum
  Ett perfekt val för dem som söker ett varmt timmerhus och vill bevara dess unika egenskaper. Det är den varmaste och mest ekologiska varianten av timmerhus och därför är den mest lämplig för ett bostadshus.

Hur särskiljer sig en tillverkningsprocess av timmerhus av maskinbearbetade stockar?

Vi tillverkar timmerhus av mogen skog av högsta kvalitet (virket är sågat enligt CEF standard). Furustockar sågas i en sågmaskin tvåsidigt så att man får det rätta byggvirket – från 40 till 140 mm. Sedan torkas stockarna ute och när de uppnår optimal fuktighetsnivå används de för husbygge.
På grund av mindre dimensioner minskar antalet timmersprickor. När vi bygger timmerhus av maskinbearbetade stockar använder vi moderna teknologier och anläggningar så att varje detalj skäres ut mycket precist.

Genomförda projekt av denna typ

Kundrespons

Jag vill säga att vi verkligen är nöjda med material- och arbetskvalitet samt servicen. Varje stock ligger helt perfekt. Allt tillverkades enligt norska standarder och traditioner. Det fanns ingenting som skulle behöva ändras eller rättas.

Øystein Solberg, Norge

Har du frågor om trähus?

Kontakta oss och vi kommer att svara på alla dina frågor.

!  Felaktigt ifyllda fält

Formuläret har skickats

Kontakta